Intrucat in articolul anterior v-am oferit cateva sfaturi utile, precum si idei in ceea ce priveste maniera in care puteti decora camera micutului dumneavoastra, ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa va prezentam si cele mai frecvente greseli in acest sens pe care sa le evitati.

Exista o multime de lucruri ce trebuie luate in considerare atunci cand va apucati de o astfel de activitate, mai precis de crearea unei camere perfecte pentru copilul dumneavoastra. Dupa cum am mentionat si in articolul anterior, trebuie sa va ganditi la tema, la culori si la materiale.

Asadar, ne dorim sa va oferim cateva sfaturi pretioase de la expertii in acest domeniu pentru ca fiecare parinte sa stie ce greseli sa evite in crearea unei camere frumoase si utile pentru micutul sau. Ceea ce am invatat, de fapt, este ca trebuie sa fim foarte atenti si sa ne punem la treaba inspiratia. Se pare ca in marea majoritate a cazurilor parintii au tendinta de a face unele greseli de decor pe care le regreta mai tarziu. Haideti sa vedem despre ce anume este vorba.

Greseala nr #1: Amenajarea unei camere care sa fie perfecta doar pentru primii ani ai copilului

Da, marea majoritate a parintilor sunt entuziasmati de ideea ca bebelusul lor este noul membru al familiei, incat creaza o camera specifica pentru primii ani ai copilului. Totusi un nou nascut nu poate sa se joace cu adevarat si nici sa realizeze prea mult din decorul din jurul sau. Pe de alta parte, dupa ce mai creste, copilul va avea propriile dorinte si cereri cu privire la camera sa.

Asadar, atunci cand aveti in vedere amenajarea unei incaperi pentru copilasul dumneavoastra, este recomandat sa mergeti pe detalii utile, care sa se potriveasca si cand cel mic va creste. Acest lucru va va ajuta sa economisiti, pe termen lung, de asemenea. Prin urmare, nu va trebui sa refaceti camera prea curand.

Greseala nr. #2: Amenajarea unei camere prea “de fetita” sau prea “de baietel”

Este foarte tentant ca, atunci cand auziti ca bebelusul dumneavoastra “Este baiat!” sau “Este fetita!”, sa va grabiti in magazinele de specialitate si sa cumparati orice element albastru sau roz pe care il gasiti. Totusi, nu veti in mod cert ca in timp, copilul va fi incantat.

In cele din urma, copiii vor incepe sa isi dezvolte propriile gusturi si preferinte, chiar din primii ani de viata. Probabil nu este intocmai o idee grozava de a alege palete de culori sau motive specifice genului feminin sau doar celui masculin, inainte ca micutul sa aiba sansa de a decide singur acest aspect.

Anumite elemente pentru camera copilului in tonuri de roz si de albastru pot fi asortate perfect, insa recomandat este sa le combinati si cu alte culori (precum bej, gri, alb). Aceste tonuri neutre pot fi ulterior asortate culorii preferate a micutului dumneavoastra si in acest fel veti obtine un look proaspat al camerei, fara sa depuneti prea mult efort ulterior.

Greseala nr. #3: Supraincarcarea incaperei cu caractere din desenele animate sau alte figuri tematice

Evitati pe cat posibil sa supraincarcati camera cu elemente fie cu printese, fie cu super-eroi. Utilizarea excesiva a acestor elemente poate face o incapere sa para mult prea aglomerata.

In schimb, daca va place o anumita tema, alegeti cateva locuri cheie din incapere pe care sa va axati in acest sens. De asemenea, va recomandam sa optati pentru stickere tematice care pur si simplu se dezlipesc de pe pereti in cazul in care copilasul va dori noi stiluri sau o alta tema, fara sa fie nevoie sa varuiti, sa reparati peretii sau sa schimbati tapetul scump.

Cand un copil este de varsta frageda, incercati sa va concentrati atentia pe elemente de decor care pot fi utile si ca instrumente didactice. Astfel, va vor ajuta sa ii dezvoltati partea cognitiva a copilasului din timp si sa ii insuflati un sentimente de curiozitate.

Greseala nr. #4: Exagerarea cu elementele sofisticate de decor interior

Stim cat este de tentant sa vedeti diverse idei de decor interior in revistele de specialitate si sa doriti sa le aplicati, insa nu exagerati astfel incat incaperea sa aiba un aer muzeal sau prea matur. Cel mai important este ca, in camera proprie, copilasul sa se simta ca acasa. De asemenea, nu cheltuiti o mica avere pe elementele de decor care nu sunt deloc utile.

Axati-va pe crearea unui spatiu care sa fie favorabil jocurilor, dar si invatarii, nu unul care inhiba toate aceste nevoi ale micutilor. Daca incaperea este decorata cu ingeniozitate, culori neutre si tesaturi naturale, copilasul dumneavoastra isi va dezvolta propriile sale idei si curiozitati.

Greseala nr. #5: Neverificarea materialelor folosite - daca sunt sau nu toxice

Parintii sunt interesati in crearea unui spatiu interesant pentru copii lor, insa uneori omit sa verifice gradul de calitate a materialelor saltelelor, lenjeriilor si a altor astfel de produse.

Astfel, asigurati-va ca achizitionati doar produse confectionate din materiale non-toxice care nu afecteaza gradul de sanatate al copiilor.

Daca veti tine cont de toate aceste sfaturi de mai sus, suntem siguri ca veti reusi sa ii oferiti copilasului un ambient propice cresterii se dezvoltarii corespunzatoare. Va asteptam pe site-ul nostru, allkids.ro, cu o diversitate de produse destinate camerei copiilor.