Daca esti parinte, atunci stii ca una dintre cele mai mari provocari la care trebuie sa raspunzi este decorarea si amenajarea camerei copiilor. In fapt, atunci cand dispui de lucrurile potrivite, aceasta sarcina se poate transforma intr-un proiect pe care il vei realiza cu cea mai mare placere. Pentru asta insa, este important sa alegi cel mai potrivit loc din care sa cumperi cele necesare, incepand de la vopseaua pentru pereti si pana la patuturile celor mici.

Poti sa transformi interiorul complet numai prin aplicarea unui strat proaspat de vopsea, intr-o nuanta cat mai potrivita, asta in functie de ideea finala pe care ti-ai conturat-o. De preferat este sa optezi pentru un decor cat mai adecvat pentru cei mici, in culori calde sau neutru, ce se pot asorta usor cu celelalte elemente decorative pe care va trebui sa le achizitionezi (draperii si perdele, mobilierul, lenjeria).

Idei pentru decorarea camerei pentru copii                                                                                                                       

Daca nu stii cum anume sa modifici camera celor mici, te poti folosi de diverse reviste sau de cartile preferate ale acestora pentru a prinde cateva idei. Acestea sunt de multe ori cele mai bune surse de inspiratie, mai ales cand te decizi sa urmezi o anumita tematica.

Spre exemplu, daca unul dintre copii are deja o varsta la care stie sa exprime destul de bine ceea ce doreste, poti sa il intrebi ce idei are vizavi de acest aspect. Noua generatie te poate suprinde cu gusturile pe care le are in privinta culorilor si aspectul artistic.

Daca doresti sa inlocuiesti vopseaua cu ceva mai modern si in trend, tapetul decorativ reprezinta cea mai buna alegere. Te poti orienta dupa cele destinate camerei copilului din magazinele de specialitate sau chiar cele disponibile pe pagina noastra allkids.ro. Alege un model cu design minimalist, care sa fie reprezentat de personajul favorit al copiilor sau pentru un kit cu diverse reprezentatii. Este la libera ta alegere, iar variantele sunt nelimitate, deci nu vei intampina o problema din acest punct de vedere. Acestea te vor ajuta sa reimprospatezi atmosfera, pastrand-o potrivita pentru odihna copiilor.

In ceea ce priveste mobilierul, opteaza pentru un stil cat mai practic, care nu are nevoie de ingrijire speciala, mai ales ca vorbim despre copii. Cu cat designul acestuia va fi mai atragator si interesant, cu atat cei mici vor fi mai dornici sa se puna la somn. Un patut realizat din materiale de calitate, care sa prezinte stabilitate, este exact ceea ce iti trebuie pentru camera acestora.

Nici alegerea asternuturilor nu este la fel de usoara precum ai crede. Iti dai seama de acest lucru atunci cand incepi cautarea. De cele mai multe ori, fie gasesti modeluri cu imprimeurile dorite dar calitate proasta, fie calitate superioara dar imprimeuri simple, nepotrivite pentru copii. Iti recomandam din nou sa te orientezi dupa un magazin care sa fie specializat in distribuirea de lenjerie si pentru aceasta categorie de varsta.

Daca vrei sa decorezi camera bebelusului asa cum ai visat intotdeauna, poti sa vizitezi si sectiunea dedicata produselor pentru amenajarea camerei copilului de pe pagina noastra. Paturica si cuverturile le poti selecta in functie de sexul copilului pentru ca iti punem la dispozitie o paleta variata de articole.

Nelipsit din camera unui nou nascut trebuie sa fie caruselul de deasupra patutului. Aceasta va oferi un farmec aparte interiorului, conturand o nota intima si calduroasa, prielnica pentru bebelus. Ca sa iti fie si tie mai usor atunci cand il verifici in toiul noptii, poti sa montezi si o lampa de veghe pe noptiera. Modelele pe care le gasesti in magazinele de specialitate, dar mai ales in mediul online, sunt nenumarate. Fara indoiala vei gasi unul care sa se potriveasca in decor.

Sa nu uitam de zona de joaca! Nu poate fi numita camera copilululi daca aceasta nu exista. Este important sa o organizezi atent si sa te asiguri ca niciunul din elementele utilizate in realizarea acesteia nu prezinta un pericol pentru copil.

Axeaza-te in mod deosebit pe calitate, indiferent de elementul pentru care optezi. Cu siguranta nu iti doresti decat sa le oferi ce este mai bun celor mici, incepand de la patutul si lenjeria in care dorm si pana la lustra. De aceea, te sfatuim sa tii cont de aceste sfaturi pentru a realiza cu succes camera mult visata a copiilor.