Ingrijorati peste masura ca vine perioada rece din an, parintii se gandesc si la un carucior potrivit in acest sens. Desi nu exista o categorisire de acest gen, se poate spune ca prin dotarile sale un carucior este sau nu de ales pentru toamna si iarna ce vor veni.

Cu mii de intrebari despre cum este mai potrivit si ce tip de carucior indeplineste toate cerintele posibile, iata cateva sfaturi pe care le oferim spre a va fi de folos:

Indreptati-va atentia spre carucioarele complexe

Exista cele de tip 3 in unu spre exemplu, care includ tot felul de accesorii, printre care si huse de protectie pentru vant, ploaie si vreme nefavorabila. Beneficiul acestora tine si de faptul ca nu trebuie sa va preocupati aparte de alte aspecte de completare pentru caruciorul cu pricina. Mai mult decat atat, va simtiti pregatiti pentru absolut orice tip de vreme si nimic nu va ia prin surprindere.

Tot de la aceasta categorie de carucioare veti gasi stilul exact gandit pentru sezonul rece. In acest sens, caruciorul dispune de o inchidere pana la copertina, ceea ce protejeaza de vantul rece al sezoanelor ce vor veni. Daca copilul este mic si inca va folositi de partea de landou a caruciorului atunci cu atat mai bine, pentru ca are dubla protectie, landoul inchizandu-se si el cu fermoar.

Roti de calitate

Ce trebuie avut in vedere de asemenea tine si de faptul ca un carucior fara roti calitative nu este de prea mare folos. Nu tine numai de capacitatea acestora de a sustine o greutate mare, a caruciorului in sine si a copilului in acelasi timp. Sa ne gandim ca pe timp de iarna spre exemplu zapada impune un drum dificil, suprafetele in sine sunt de cele mai multe ori pietroase. Pe masura utilizarii caruciorului uzura nu trebuie sa va impiedice sa aveti un aliat in ceea ce priveste plimbarea copilului. Asadar, descoperiti in gama noastra de carucioare rotile mari, fixe dar usor de detasat. Aveti de asemenea posibilitatea de a comanda si un set de roti gonflabile.

O alta tipologie la acest capitol si deci un alt tip de carucior este cel cu roti ce se pot transforma din fixe in pivotante, cu sistem de franare si cu suspensii atat pentru rotile din fata cat si pentru cele din spate. Un astfel de carucior practic se va adapta in functie de drumul parcurs, facilitand atat plimbarea cat si modul in care se simte copilul – socurile sunt atenuate de roti astfel ca cel mic va simti un leganat placut. Pentru un  astfel de sistem, va recomandam caruciorul Krasnal CityGo

 

Maner reversibil si accesorii

O geanta pentru bebelus nu este tocmai ceva de omis. In stil practic, cand vremea nu este una tocmai prielnica, sa aveti geanta cu cele necesare ale copilului pusa in spatiul de depozitare este deja un lucru care va deranja si va incomoda. Asadar, cum spuneam si mai sus, este mai bine sa va orientati spre acele carucioare complexe. Acestea sunt concepute de asa natura incat sa favorizeze din toate punctele de vedere.

Geanta bebelusului se ataseaza pe partea de maner, indiferent din ce pozitie este folosit acesta. Asta nu incomodeaza cu nimic si nici nu afecteaza, dispunand un plus de greutate in acest punct. Cat despre maner, descoperiti-l cel de tip reversibil, care sa va avantajeze cand doriti sa schimbati directia de mers a caruciorului pentru ca cel mic sa nu simta vantul in fata.

Aparte de astfel de detalii, desigur ca veti dori sa aveti in vedere nevoia de carucior usor de depozitat. Cele pliabile sunt de preferat din acest punct de vedere. Exista numeroase caracteristici ce va pot avantaja, insa trebuie sa primeze siguranta si confortul copilului. In linii mari, daca ne referim la sezoanele reci si de tranzitie trebuie sa avem in vedere nevoia de extra protectie, de acoperire a picioarelor celui mic, de paravan contra vantului si nu in cele din urma de un carucior realizat de asa natura cat sa ofere confort indiferent de accesoriile ce se vor folosi la un moment dat.