Patul este o alegere pe care parintii o fac mai degraba dupa preferinte si aspect, decat dupa ceea ce tine de functionalitate. Pentru ca nu stiu la ce sa se astepte, pentru ca nu stiu inca care sunt criteriile esentiale, considera ca incadrarea acestei piese de mobilier este mai importanta.

Dezbatem astazi care sunt optiunile in materie de patuturi copii si cum ar trebui sa se ghideze parintii in alegerea pe care o fac.

Cat este de durabil

Desigur ca in prima faza se va tine cont de calitate. Mai cu seama pentru ca este un spatiu destinat nou nascutilor un miros puternic de lemn sau de  orice altceva este de preferat sa nu existe. Cat despre durabilitatea acestora, tine de dorinta de a nu schimba patul in cel mai scurt timp.

Cu toate acestea, trebuie mentionat ca patuturile vin in general insotite de specificatii legate de instructiunile de folosire. Se mentioneaza care este greutatea maxima admisa, lucru care ghideaza parintii si cand este timpul sa se schimbe patul, conform cu grupa de varsta a copilului.

Patutul din lemn

Acest tip pare sa fie si cea mai potrivita abordare a parintilor. In primul rand pentru ca modelele de acest fel permit demontarea unei laterale, care de altfel permite ca patutul  sa fie atasat patului de adult. De asemenea, este tipul de patut stabil si sigur, rezistent de asemenea.

Unele modele de patuturi de acest gen includ si un spatiu de depozitare in zona inferioara, ceea ce face ca practicul situatiei sa fie de partea parintilor. Acestia vor avea nevoie mereu de inca un spatiu de acest gen, de asemenea dorind sa aiba cat mai la indemana unele lucruri ale celui mic.

Mai mult decat atat, in cadrul paginii noastre se vor gasi patuturi din lemn ce vin la pachet cu saltea, ceea ce face ca grija unui parinte de a face o alegere de acest gen sa fie indeplinita o singura data in mod complex.

O alta subcategorie este a celor care se pot transforma. Acestea sunt, practice, imaginea clasica de patut cu laterale, care daca se vor demonta devin un pat pentru juniori. Asta inseamna pana la urma o investitie pe termen lung. Insa trebuie sa existe convingerea de a alege un patut din lemn.

Patut pliabil

Pentru cei care sunt intr-o oarecare testare despre cum se acomodeaza copilul in patut, cel pliabil pare sa fie o solutie practica. In acest sens, acesta poate fi transportat oricand si oriunde. In plus, este practic si cand vine vorba de a-l amplasa in diverse spatii ale unei camere.

Cat de mult conteaza partea financiara din aceasta ecuatie? Se pare ca este si aceasta un ghid al parintilor, caci de multe ori pretul este unul limitat sau unul strict. Trebuie de mentionat ca este important sa se tina cont de partea functionala. Somnul este esential celui mic si daca orele de somn nu sunt cu adevarat odihnitoare, copilul nu se dezvolta armonios. In plus, nu este o piesa de deco, ci trebuie sa fie spatiul sigur in care copilul sta.

Importanta unui patut nu trebuie subestimata. Asadar, pretul acestuia trebuie de fiecare data raportat la ceea ce tine de functionalitate, la ce ofera. Spre exemplu, sa fie cu cel putin 2 nivele, pentru a se adapta in cresterea foarte rapida a copilului. Sa fie stabil, sa aiba un stil minimalist pentru a se incadra  in decorul camerei sau, din contra, sa fie cu un design specific pentru cel mic. Pretentiile pot fi atat de diferite.

Nu uitati insa si de completarea patului cu cele necesare, cu laterale de protectie, cu saltea si set de lenjerie care sa se potriveasca in mod exact pe dimensiunile patului. Pentru toate cele necesare, pagina noastra allkids.ro gazduieste numeroase optiuni.